x Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.6 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.

Op de hoogte blijven? Aanmelden nieuwsbrief»

De Jury

De vakjury’s Nieuws, Verslaggeving, Achtergrond, Onderzoek en Interview verzorgen een eerste selectie uit de ingezonden publicaties of producties en uit de voorgedragen kandidaten voor de Talentprijs.

Criteria daarbij zijn o.a. vakmanschap, maatschappelijke relevantie en impact. 

Per prijs selecteren de vakjury's maximaal drie kandidaten, de genomineerden die doorgaan naar de gezamenlijke eindjury. Deze eindjury, die wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter, wijst voor de uit te reiken Tegels de uiteindelijke winnaar aan.

Juryleden De Tegel 2014

Elke vakjury bestaat uit minimaal drie deskundigen waarvan één juryvoorzitter.

De voorzitters van de vakjury's zijn:

 

Vakjury Verslaggeving: Johan van Uffelen

Vakjury Nieuws: Allard Berends

Vakjury Achtergrond: Robert Chesal 

Vakjury Onderzoek: Paul van Liempt

Vakjury Interview: Theo Dersjant

 

Eindjuryvoorzitter: Kees Boonman

 

Het bestuur van Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek is trots en blij om de volgende personen te kunnen presenteren als de jury van De Tegel 2014:
Voorzitter eindjury: Kees Boonman
Nieuws: Allard Berends (directeur/hoofdredacteur Omroep Flevoland),Bas Paternotte (The Post Online), Margalith Kleijwegt (Journalist, schrijver, researcher), Frederique de Jong (Journalist en presentator op radio en tv)
 
Verslaggeving:Johan van Uffelen (Hoofdredacteur BN DeStem, multimedia specialist), Saskia Belleman (Verslaggever TMG), Alwin Kuiken (Trouw), Marjo L'Homme (Omroep Brabant) 
 
Achtergrond:Robert Chesal (Journalist en winnaar H.J.A. Hofland Tegel 2010 samen met Joep Dohmen), Andrea Bosman (Trouw), Arjan Visser (Journalist, schrijver, interviewer), , Ernst-Jan Pfauth (Uitgever De Correspondent), Betty Glas (RTL Nieuws)
 
Onderzoek: Paul van Liempt (Journalist en presentator), Jan Jaap Heij (Journalist en uitgever The Post Online), Perre van den Brink (Vice), Jutta Chorus (Journalist en schrijfster)
 
Interview: Theo Dersjant (Docent Fontys Hogeschool, mediajournalist),  Lara Rense (Presentator NOS),  Jesse Frederik (Journalist Follow the Money), Henk van der Aa (Brandpunt)

Hoofdsponsors:

 

 

Partners:

Dit is contactinfo