x Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.6 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.

Op de hoogte blijven? Aanmelden nieuwsbrief»

De Jury

De vakjury’s Nieuws, Verslaggeving, Achtergrond, Onderzoek en Interview verzorgen een eerste selectie uit de ingezonden publicaties of producties en uit de voorgedragen kandidaten voor de Talentprijs.

Criteria daarbij zijn o.a. vakmanschap, maatschappelijke relevantie en impact. 

Per prijs selecteren de vakjury's maximaal drie kandidaten, de genomineerden die doorgaan naar de gezamenlijke eindjury. Deze eindjury, die wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter, wijst voor de uit te reiken Tegels de uiteindelijke winnaar aan.

Juryleden De Tegel 2013

Elke vakjury bestaat uit minimaal drie deskundigen waarvan één juryvoorzitter.

De voorzitters van de vakjury's zijn:

 

Vakjury Verslaggeving:  Kees Boonman

Vakjury Nieuws:  Allard Berends

Vakjury Achtergrond:  Suzanne Bosman 

Vakjury Onderzoek:       Paul van Liempt

Vakjury Interview:  Theo Dersjant

 

Eindjuryvoorzitter:  Yves Desmet

 

Het bestuur van Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek is trots en blij om de volgende personen te kunnen presenteren als de jury van De Tegel 2013:

Voorzitter eindjury: Yves Desmet (hoofdredacteur De Morgen)

Nieuws: Allard Berends (directeur/hoofdredacteur Omroep Flevoland), Arjan Dasselaar (Journalist), Margalith Kleijwegt (Journalist, schrijver, researcher), Frederique de Jong (Journalist en presentator op radio en tv)
 
Verslaggeving: Kees Boonman (Politiek commentator EenVandaag, docent Universiteit Leiden Journalistiek en Nieuwe Media), Henk Blanken (Onderzoeksjournalist Dagblad van het Noorden), Johan van Uffelen (Hoofdredacteur BN DeStem, multimedia specialist), Marcia Nieuwenhuis (Winnaar Sijthoff Tegel Talent Prijs 2010 en onderzoeksjournalist Algemeen Dagblad) 
 
Achtergrond: Suzanne Bosman (Presentator EenVandaag Radio 1), Sheila Sitalsing (Journalist en nieuwscolumnist de Volkskrant), Robert Chesal (Journalist en winnaar H.J.A. Hofland Tegel 2010 samen met Joep Dohmen), Ernst-Jan Pfauth (Uitgever De Correspondent), Betty Glas (RTL Nieuws)
 
Onderzoek: Paul van Liempt (Journalist en presentator), Jan Jaap Heij (Journalist en mede-oprichter De Nieuwe Pers), Nicole Lefever (Correspondent NOS), Jutta Chorus (Journalist en schrijfster)
 
Interview: Theo Dersjant (Docent Fontys Hogeschool, mediajournalist),  Lara Rense (Presentator NOS), Arjan Visser (Journalist, schrijver, interviewer), Jesse Frederik (Journalist Follow the Money)

Hoofdsponsors:

 

 

Partners:

Dit is contactinfo