De uitreiking en middagprogramma

De uitreikingsdag start op 18 april om 15:30 met het dagprogramma dat als thema heeft: “hoe herstellen we het vertrouwen in de journalistiek”. In samenwerking met het consortium van journalistieke hogescholen en universiteiten is het programma samengesteld. Dit deel van het programma is gratis en de inloop is vanaf 15:00.

“Herstel van vertrouwen in de journalistiek”

Studenten, docenten en onderzoekers van journalistieke hogescholen en universiteiten presenteren op een vragende manier hun lopende onderzoeken vanuit het thema “vertrouwen in de journalistiek en hoe we dat vertrouwen kunnen herstellen ”

State-of-the-art journalistiek onderzoek wordt verbonden met de actuele beroepspraktijk.

Docenten, onderzoekers, studenten en journalisten zullen met elkaar en het publiek in debat kunnen. Hierdoor ontstaat een rijk beeld van wat de uitdagingen zijn in journalistiek Nederland, en het publiek wordt aangezet tot nadenken.

Programma, moderator Amber Kortzorg

15:30 – 15:50
Drs. Karlijn Goossen (Christelijke Hogeschool Ede): “Gemeenschap en journalistiek” en Public Trust

15:55 – 16:15
Digital News initiative: nog onbekend

16:20 – 16:40
Dr. Peter Burger (Universiteit Leiden): fact-check en broodje aap en impact voor vertrouwen in de media.

16:45 – 17:00
Twee studentenpitches over Journalistiek en Sustainable Development Goals. Studenten doen verslag van hun resultaten van dit project dat speciaal voor deze middag is opgezet. EUR: Bernadette Kester.

17:05 – 17:25
Dr. Frank Harbers (Rijksuniversiteit Groningen): Het objectiviteitsideaal

17:30– 17:55
Senay Özdemir laat parels uit haar “roadshow persvrijheid” (middelbare scholieren) in debat gaan met gevestigde journalisten

Duur: 2 uur.
Presentatie en moderatie: Amber Kortzorg

Locatie: als voorprogramma van De Tegel 18 april, Koninklijke Schouwburg Den Haag, Steenbergen Foyer

Toegang gratis.

 

 

De uitreiking vorig jaar was weer een avond vol topjournalistiek, een volle Schouwburg met mooie winnaars! Anic van Damme en Emil van Oers hebben de avond ingeluid met de Talent en de Toekomst Prijs. Hierna namen Joost Vullings en Merel Westrik het stokje over.

_MG_6313_MG_6221