De Uitreiking en het Dagprogramma

Bekijk hier de registratie van de uitreiking!

 

De uitreikingsdag start op 18 april om 15:30 met het dagprogramma dat als thema heeft: “hoe herstellen we het vertrouwen in de journalistiek”. In samenwerking met het consortium van journalistieke hogescholen en universiteiten is het programma samengesteld.

Programma
15:15 – 15:35
Drs. Karlijn Goossen en Douwe Schaafs (Christelijke Hogeschool Ede): “Gemeenschap en journalistiek” en Public Trust
15:40 – 16:00
Gert-Jaap Hoekman (Nu.nl)
16:05 – 16:20
Dr. Peter Burger (Universiteit Leiden): fact-check en broodje aap en impact voor vertrouwen in de media.
16:25 – 16:45
Twee studentenpitches over Journalistiek en Sustainable Development Goals. Studenten doen verslag van hun resultaten van dit project dat speciaal voor deze middag is opgezet. Dr. Bernadette Kester (Erasmus Universiteit Rotterdam).
16:50 – 17:10
Dr. Frank Harbers (Rijksuniversiteit Groningen): Het objectiviteitsideaal
17:15 – 17:30
Senay Özdemir en Rabin Baldewsingh reiken certificaten uit aan de “parels” uit de “roadshow persvrijheid” (middelbare scholieren) en ze worden kort toegelicht.
17:35 – 17:50
Interview met Ludovic Blecher (Head of Digital Innovation Press Fund Google)

Presentatie en moderatie: Amber Kortzorg

 

 

Om 20:00 gaat de zaal open en stroomt de Koninklijke Schouwburg vol voor de tiende Tegel-uitreiking. Emil van Oers (NOS) opent de avond en nodigt Robert van der Griend (het allereerste Tegeltalent) uit om de Talent prijs uit te reiken: Anne de Blok met haar prachtige Monitor-serie over “verwarde mensen”.

De hoofdfilm start en het nieuwsjaar 2016 komt in al zijn mooie, grimmige, zachte en harde kanten langs in beeld en geluid. Ondersteund door een professionele celliste, Ellen ten Damme die Purple Rain” zingt en als klap op de vuurpijl Yuri van Gelder die op het podium zijn Olympische oefening doet.

 

 

Dionne Stax en Pepijn Crone nemen het stokje over van Emil en vragen Yuri van Gelder nogmaals op het podium om de “Nieuws” tegel uit te reiken: Irene de Groot en Peter Groenendijk met hun onthullende AD-productie over Dupont.

De Verslaggeving-Tegel gaat naar NOS op 3, met Bij ons #in Molenbeek! Uitgereikt door Hannah Storm (directeur International News Safety Institute).

Op de foto: Mustafa Marghadi, Youssef Abjij, Lars Boogaard, Ben Prins, Jonna ter Veer, Lars Delleman en Jurjen Ijsseldijk.

Roelof Hemmen reikt de Storimans Tegel uit: die gaat naar Harry van de Westelaken voor zijn indringende productie over Mosul.

Mike Corder (president Foreign Press association) reikt de Achtergrond Tegel uit aan Sarah Sylbing en Ester Gould voor hun belangwekkende “Schuldig”.

Klaske Tameling (voorzitter stichting vrouw & media) reikt de prijs uit voor het beste Interview aan Maud Effting en Huib Modderkolk voor hun prachtige interview over de oud-PVV-er.

Sigrid van Aken reikt de Onderzoek Tegel uit aan Sjors van Beek voor zijn producties in De Limburger over de malafide transportwereld.

En de publieksprijs gaat naar Thomas Rueb voor zijn NRC-productie: “jij ziet er helemaal niet uit als een politieman”.