Kinderen overleden door corruptie

In China maakt het verdriet na de aardbeving van twee weken geleden langzaam plaats voor woede. Want voor het eerst heeft een hoge functionaris van de provincie Sichuan toegegeven dat juist zoveel scholen zijn ingestort omdat bij de bouw daarvan door corruptie vaak ondeugdelijk bouwmateriaal is gebruikt. Bij de aardbeving kwamen duizenden schoolkinderen om het leven. Steeds meer ouders komen in verzet en eisen dat de schuldigen worden gestraft.

Door

Wouter Zwart namens NOS

Juryrapport

‘Zwart bouwde vrijwel uit het niets een volwaardige multimediale correspondentenpost op en onderscheidt zich door zijn verhalend vermogen.’

Zwart

Wouter Zwart is sinds eind 2006 correspondent in China voor de NOS. Hij bouwde vrijwel uit het niets een volwaardige multimediale correspondentenpost op en onderscheidt zich onder meer door zijn verhalend en vertellend vermogen. Niet alleen in achtergrond over zijn land, maar ook in harde nieuwsverhalen, zoals natuurrampen en de aardbeving. Tijdens en rondom de Olympische Spelen illustreerde hij met gedegen duiding en onthullende reportages hoe China met de plotselinge openheid worstelde.