Er is fysiek bewijs dat een BUK-raket vlucht MH17 heeft neergehaald. Experts uit Duitsland, Engeland en Polen bekeken in opdracht van RTL Nieuws fragmenten uit de wrakstukken en zeggen dat het hier gaat om delen van de Russische BUK-raket. Hieronder foto’s, video’s en analyses die dat aantonen.
ZIE OOK: Bewijs voor neerhalen MH17 door BUK-raket
Fragment springkop raket:

Roestig fragment uit springkop. Bestaat uit laag gelegeerde staal. Sterk vervormd en gevouwen.
Citaten uit de analyse van de fragmenten uit de springkop van de raket:
“Het metaalachtige fragment toont macroscopische sporen van een vervorming of van vouwen. Aan de concaaf gewelfde zijde van het fragment zijn twee lijnachtige verdiepingen waar te nemen die over de lengte van het fragment lopen.”
“De oppervlakte is met een roestkleurige corrosie bedekt. Het spectrum van de oppervlakte van het fragment toont overwegend ijzeroxide, die door sterkere vergroting in de rasterelektronenmicroscopische opnamen als coating (lakverf) vast te stellen is. Daarnaast zijn oxidante verbindingen van aluminium (Al) en silicium (Si) met sporen van kalium (K) en calcium (Ca) en chroomverbindingen (Cr) vastgesteld.”
“Het door corrosie aangetaste staalfragment kan worden toegewezen aan een laag gelegeerd staal bestaande uit legeringselementen mangaan, chroom en silicium. Alle andere in de analyse vastgestelde secundaire elementen aan de oppervlakte zijn als verontreinigingen te interpreteren zoals organische verontreiniging (C, P. S) en stoffelijke materialen (Al, Si, Ca, K, Na).”

Bekijk het fragment van meerdere kanten
Fragment 2 van de raket:
Het fragment laat een deel van een serienummer zien met een afgebroken 2 en een cyrillische Ц uit het Russische alfabet. Het getal en de letter zijn op het fragment gegoten. In de chemische samenstelling vertoont het veel overeenkomsten met fragment 3. Fragmenten 2 en 3 stammen mogelijk van hetzelfde onderdeel van de binnenstructuur van de raket
Citaten uit de analyse: Het spectrum toont aluminium (Al), silicium (Si), magnesium (Mg, titanium (Ti), chroom (Cr) en strontium (Sr), op grond van de zuurstofpiek waarschijnlijk in de vorm van een oxide. Ook sporen van ijzer (Fe), calcium (Ca), zwavel (S), chloor (Cl) en broom (Br).


Bekijk het fragment van meerdere kanten
Fragment 3 van de raket:
Metalen fragment behoort waarschijnlijk tot de binnenstructuur van de raket. Sterk vervormd


Citaten uit de analyse van fragment 3 van de raket:
“Naast aluminium (Al) worden worden silicium (Si) Magnesium (Mg) titan (Ti) chroom (Cr) Strontium (Sr) Calcium (Ca) Natrium (Na) en ijzer (Fe) vastgesteld. Die kunnen als oxide- maar ook als zwavel- of chloorverbinding waargenomen worden.”
Bekijk het fragment van meerdere kanten
Fragment 5 van het vliegtuig:
Het vervormde metalen fragment vertoont gaatjes en kratertjes die waarschijnlijk zijn ontstaan door inslag van zeer hete metaalfragmentjes. De oppervlakte toont resten van een witte deklaag

Bekijk het fragment van meerdere kanten
Citaten uit de analyse van fragment 5 van het vliegtuig:
“Het spectrum van het basismateriaal laat overwegend aluminium zien.”
“De oppervlakte laat een coating (lakverf) zien die zich onderscheidt door een meer donker contrast. De coating vertoont mechanische inbreukschade en is aan de randen van het fragment gescheurd. Het spectrum van de coating (lakverf) toont naast koolstof (C) de elementen titaan (Ti), aluminium (Al) en silicium (Si) in oxidante vorm op grond van een duidelijke zuurstofpiek. Er zijn ook sporen van ijzer (Fe), chroom (Cr), calcium (Ca), kalium (K), chloor (Cl) en zwavel (S) aanwezig.”
“Een opvallend kenmerk van het fragment zijn cirkelvormige verdiepingen aan het oppervlak met randen die boven de oorspronkelijke oppervlakte van het fragment uitstijgen. Het spectrum van het centrum van de verdieping toont een significante aluminiumpiek, evenals koolstof (C), zuurstof (O) en silicium (Si). Ook zijn cadmium (Cu), chroom (Cr), ijzer (Fe), nikkel (Ni), koper (Cu) waargenomen, en sporen van strontium (Sr).”
“Opmerkelijk is de vaststelling van cadmium in het fragment alsmede de sporen van strontium en broom. Deze 3 elementen komen bij aluminiumlegeringen in deze concentraties niet voor. In de laklaag is de aanwezigheid van deze elementen a-typisch. Waarschijnlijk is dat het hier om verontreiniging handelt, die van buitenaf op het fragment terecht is gekomen.”

Fragment 6 van het vliegtuig:
Een sterk vervormd metaaldeel vertoont grotere tot hele kleine gaatjes en kraters. Ontstaan door inslag van zeer hete kleine fragmenten.

Citaten uit de analyse van fragment 6 van het vliegtuig:
“Het spectrum van het basismateriaal toont aluminium als hoofdbestanddeel en een ijzerwaarneming.”
“Het spectrum van het centrum van de verdieping toont telkens een significante aluminiumpiek en koolstof (C), zuurstof (O) en silicium (Si). Daarnaast werden chroom (Cr), ijzer (Fe), nikkel (Ni), koper (Cu) en sporen van strontium (Sr) vastgesteld.”
“Het spectrum van de coating (lakverf) toont een duidelijke koolstofpiek en bevat de elementen titaan, aluminium en silicium, die op grond van de zuurstofpiek in oxidante vorm waar te nemen kunnen zijn. In de sporen zijn koper, ijzer, strontium en broom waargenomen.”
“De vaststelling van randen met een ronde structuur en een kraterachtige verdieping duiden hier op een materiaalverplaatsing van binnen naar buiten. In het centrum van de kraterachtige verdieping zijn verhoogde hoeveelheden aan ijzer, koper, nikkel en chroom vastgesteld, hoewel in het aluminium en in de deklaag deze elementen niet of in slechts duidelijk kleinere concentraties waar te nemen zijn.”



Bekijk het fragment van meerdere kanten
Fragment 7 van het vliegtuig:
Ook metalen aluminiumfragment 7 laat gaatjes en kraters zien, ontstaan door inslag van zeer hete elementen. In de deklaag resten van witte pigmentdeeltjes


Citaten uit de analyse van fragment 7 van het vliegtuig:
“Als basismateriaal is aluminium vastgesteld met subelementen koper (Cu), magnesium (Mg) en mangaan (Mn). Aan de oppervlakte zijn resten van een witte deklaag waar te nemen.”
“In het spectrum aan de rand van het fragment wordt overwegend aluminium vastgesteld met resten van organische verbindingen (C) en een voor aluminium typisch natuurlijke oxidelaag.”
“In het spectrum van de deklaag is een organische matrix (C) en zuurstof-verbindingen (O) en de elementen titaan (Ti), aluminium (Al), silicium (Si), magnesium (Mg) en calcium (Ca) gedetecteerd. Bovendien sporen zwavel (S) en fosfor (P) aanwezig.”
“Het metaal van het fragment bevat naast aluminium ook koper, magnesium en mangaan. Uit semi-kwantitatieve analyse blijkt een verbinding met de 2000-groeps aluminiumlegering die mede dankzij het kopergehalte hittebestendig is.”
“De lak (coating) bestaat uit een organisch bindmiddel (bewijs door C), vulmiddel (bewijs door O, Si, Al, Mg, Ca) en kleurpigmenten (bewijs door O, S, Ti, Cr, Fe, Cu).”

Bekijk het fragment van meerdere kanten
Fragment 8 van het vliegtuig:
Sterk vervormd metaalfragment met randen die kunnen duiden op inslag van een object. Gaatjes en kraters waarneembaar. In de kraters zijn resten van isolatiemateriaal vastgesteld




Bekijk het fragment van meerdere kanten
Citaten uit de analyse van fragment 8 van het vliegtuig:
“Kraters en gaatjes volgens zelfde patroon als 5, 6 en 7. De lak vertoont sterke breuklijnen en heeft witte pigmentresten.”
“Naast aluminium (Al) in het materiaal ook magnesium (Mg) silicium (Si) ijzer (Fe) en mangaan (Mn) vastgesteld.”

Isolatiemateriaal in vliegtuigdelen:
Isolatiemateriaal heeft een geelachtige kleur. Kan als steenwol gezien worden. Geschikt voor isolatie van warmte en geluid. Doorstaat zeer hoge temperaturen.
Citaten uit de analyse van isolatiemateriaalresten:
Naast hoofdelement zuurstof bestaat het uit elementen silicium (Si) natrium (Na) calcium (Ca) aluminium (Al) magnesium (Mg) en kalium (K).