Winnaar ‘Storimans tegel’

Alaska

Door

Freek Bottema

Juryrapport

‘De jury heeft de indruk dat het belang van goed camerawerk wordt onderschat. Dat de cameramens  en haar camera als eerste slachtoffer is van bezuinigingen. En dat terwijl juist de camera het verhaal kan vertellen, dat het juist het beeld is wat blijft hangen, dat een goed gemaakt shot meer zegt dan veel woorden.

Wordt er dan niets moois meer gemaakt? Natuurlijk wel. We zien het voorbij komen zowel landelijk als regionaal als online. Echter, veel van dat werk zien we niet terug in de aanmeldingen.  

Het is dan ook tijd voor een appél op beleidsmakers, op redacties, op verslaggevers én op cameramensen: Open de ogen voor het werk van de camera, op het belang van een goed beeldverslag.

En àls het dan goed is: Stuur in!

Nu naar De winnaar!

Waar in veel korte nieuwsitems het verhaal wordt verteld door de verslaggever slaagt de winnaar er in om het verhaal door middel van de beelden te vertellen. De items zijn bijzonder, omdat alle shots raak zijn, de essentie weergeven en als geheel het gevoel te geven dat je naar een mini-documentaire hebt gekeken. Daarnaast zijn de plaatsjes ook technisch erg mooi verzorgd.