Journalistiek in Crisistijd

Journalistiek in Crisistijd. Brainwashes (voor studenten en VIP-ers) en Filosofische talkshow (genodigden)
12 oktober 16:00 – 21:00
Beeld en Geluid, Zeestraat Den Haag

Dit is je kans om de top van de Nederlandse journalistiek van heel dichtbij aan de tand te voelen. Winnaars van de Tegel komen op 12 oktober samen met de spannendste journalistieke denkers van Nederland. Met presentaties en debat gaan ze dieper in op hun prijswinnende werkwijze maar ook op de dilemma’s van ons vak – de dilemma’s waar jullie ook mee te maken gaan krijgen.
We hebben ’s middags plek voor maximaal 40 studenten en VIp-ers die samen met een aantal aansprekende journalisten in gesprek gaan met de Tegelwinnaars. ’s Avonds kun je bovendien getuige zijn van een discussie over de positie van de journalistiek in ons ingewikkelde tijdsgewricht. Heb je zin om daar bij te zijn? Meld je dan snel aan! Vanzelfsprekend is bij alles rekening gehouden met een Corona-veilige setting.
We kijken uit naar jullie komst.
Namens het bestuur van De Tegel,
Bart Brouwers,
voorzitter

Machtsmisbruik! Winnaars van de Tegel 2019 die machtsmisbruik hebben aangetoond leggen hun vragen en dilemma’s voor die ze gehad hebben tijdens en na hun journalistieke werk. Studenten en jonge journalisten zullen aan ronde tafels interactief aan de slag gaan met die vragen en samen wellicht komen tot nieuw inzicht.

16:00 Pieter Klein en Jan Kleinnijenhuis (winnaars Onderzoek)
16:45 Jolanda vd Beld, Aldert Bergstra, Eline Huisman, Anouk Kootstra & Linda van der Pol (winnaars Pionier)
17:30 Ben Meindertsma, Lex Runderkamp, Jannie Schipper & Kees Versteegh (winnaars Nieuws)

Amber Kortzorg zal de middag modereren

18:30 – 19:15 Diner (15,-, VIP-ers gratis)

De avond van 19:30 – 21:00: Machtsmisbruik en herstel van vertrouwen. Een filosofisch – journalistiek gesprek over of en hoe we de afgelopen periode de journalistieke autonomie zijn kwijtgeraakt door een al te fanatieke machtsconcentratie en hoe we het vertrouwen in journalisten weer herstellen.

De ambitie van de talkshow is niet gering, namelijk zicht bieden op een oplossing voor de samenleving en de rol van de journalistiek daarbij. De thema’s zijn: Machtsmisbruik in het algemeen – machtsmisbruik in coronatijd – herstel van het vertrouwen in de journalistiek.

De talkshow staat onder leiding van Clairy Polak en Daan Roovers (denker des vaderlands). De talkshow eindigt met een reflectie door Tegelwinnaars en publiek.

Voor wie? Studenten van alle journalistieke opleidingen en jonge journalisten. Voor de avond op uitnodiging (maximaal 50 gasten). De middaggasten kunnen de livestream volgen in een andere zaal van Beeld en Geluid.

De talkshow wordt bijgewoond door 50 gasten en is online live te volgen via kanalen van Beeld en Geluid Den Haag, human.nl en via onze Tegelwebsite.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

De Tegel