De uitreiking in de Schouwburg gaat niet door

Bart Brouwers portret

Beste allen,

Het zal geen verrassing zijn, maar helaas kan de grote uitreiking van De Tegel (gepland voor 8 juni) niet doorgaan. Vanwege de Coronacrisis en de bijbehorende beperkingen zijn we niet in staat de voorbereidingen te treffen die nodig zijn, nog afgezien van de onzekerheid over de situatie op het tijdstip van de geplande uitreiking.

Tegelijkertijd willen we recht doen aan de prestaties van de journalisten om wie het allemaal begonnen is. Niet alleen omdat er meer inzendingen dan ooit waren (ruim 450!), maar ook omdat het juist in de tijd waarin we nu leven essentieel is om het belang van deze “vitale” beroepsgroep te laten zien. Het feit dat we geen uitreiking kunnen organiseren, doet niets af aan de prestaties van de journalisten die hun materiaal hebben ingestuurd. We laten dus het juryproces verder doorgaan, zodat we in een andere vorm alsnog de winnaars de eer kunnen geven die ze verdienen.

Hoe dat er precies gaat uitzien weten we nog niet. In eerste instantie zal de nadruk op een online bekendmaking liggen, in welke vorm dan ook. We overwegen daarnaast om in het najaar alsnog een fysieke bijeenkomst te organiseren.

We doen er alles aan om ons gezamenlijke doel – een podium voor de beste journalistiek van Nederland – overeind te houden.

Tot snel, hopelijk in goede gezondheid!

Namens het bestuur van De Tegel,
Bart Brouwers Voorzitter

06-41410090
brewbart@gmail.com

Meer Nieuws: