Winnaars 2017!

Winnaars De Tegel 2017

Achtergrond

Kees Schaap en Foeke de Koe
“De ondergang van de Van Imhoff”,
BNNVARA/Episode One.

“Deze productie heeft veel lagen: een doofpotaffaire, psychologisch familiedrama, historische reconstructie en “whodunit” in één. En dan toch zo helder en pakkend verteld…prachtig!”

Nieuwsverslaggeving

Carlijne Vos
“Migratie uit Afrika”,
de Volkskrant

Grondige journalistieke aanpak. Mensen komen aan het woord die we in Nederland niet vaak te horen en of te zien krijgen en die een nieuwe dimensie geven aan de discussie zoals we die in Nederland en Europa voeren. Nu wordt inzichtelijk hoe Europees beleid doorwerkt. Zeer indrukwekkende productie die een nieuw beeld van de vluchtelingenproblematiek schetst.

CBS Talenttegel

Timo Nijssen
“Dit flesje vaart de wereld rond”
de Volkskrant

Persoonlijke verwondering leidt tot een indrukwekkende journalistieke Odyssee. niet alleen origineel uitgewerkt tot een multimediale productie met mooi gemaakte infographics – maar ook verdiepend en onderbouwd met een veelvoud aan interessante cijfers. Vaak komt dat laatste de leesbaarheid van een stuk niet ten goede, maar hier is de journalist er uitstekend in geslaagd met behulp van cijfermateriaal een ingewikkeld verhaal haarfijn te ontrafelen.

Storimans

Dennis Hilgers
“Treinreis door de VS: Amerikanen verdeeld over één jaar Trump”
NTR / NOS Nieuwsuur

De klasse druipt er vanaf. Het is prachtig om te zien hoe het camerawerk en het verhaal elkaar versterken. Het resultaat is een prachtige portret van een zeer verdeeld land.

Nieuws

Bas Haan
“De WODC affaire”
NTR / NOS Nieuwsuur

Een ontluisterend beeld van een ministerie dat bij volle bewustzijn een loopje met de waarheid neemt en deze omvormt naar een politiek meer wenselijke ‘werkelijkheid’.

Onderzoek

Joep Dohmen en Esther Rosenberg
“Het mestcomplot”
NRC

Een prachtige productie: gedegen research en diepgang gaan hand-in-hand met een toegankelijke presentatie in zowel tekst als beeld. De vele feiten en onderzoeksresultaten krijgen in dit verhaal bovendien een menselijk gezicht. Dit vasthoudende onderzoek is vakwerk; Zo presenteer je goede onderzoeksjournalistiek helder en aantrekkelijk aan een groot publiek.

Interview

Jannetje Koelewijn
“was ik er maar bij geweest…je kunt elkaar misschien nog vasthouden…”
NRC

Nergens vals sentiment, maar wel recht in je gezicht. Respectvol en prachtig gemaakt. Buitengewoon maatschappelijk relevant. Steeds vaker grijpt terreur in in onze levens en welke gevolgen heeft dat?

Publieksprijs

Mirke Kist, Nele Eeckhout en Siona Houthuys met:
“Bob”
van: VPRO Dorst en audiocollectief Schik

Een poëtisch verslag van een razend spannende, romantische maar ook frustrerende zoektocht. De productie biedt ook nog eens inzicht in ‘volksziekte nr 1”

Meer Nieuws: