De Oscars van de Nederlandse journalistiek

De allerbeste artikelen, documentaires en radioreportages van Nederland zijn vanaf vandaag gratis voor iedereen toegankelijk op een nieuwe website. De site, DeTegels.nl, publiceert alle journalistieke producties die sinds 2007 zijn genomineerd voor een Tegel, de Oscar van de Nederlandse journalistiek.

De website is een initiatief van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn. “Het is een schatkist die eindelijk open gaat”, zegt Klöpping. “Elk jaar worden de beste verhalen beloond met een mooie prijs, maar het was ontzettend lastig om die ergens te vinden. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen er nu van kan genieten.”

Alle prijswinnende artikelen zijn te vinden op DeTegels.nl, een site die geoptimaliseerd is voor tablets en smartphones. Bij ieder stuk wordt de lees-, kijk- of luistertijd aangegeven. “Handig voor als je even niets te doen hebt onderweg of in de lunchpauze”, zegt Klöpping. “Je ziet steeds meer mensen in de trein lezen op hun mobiele telefoon. Die mensen hebben vanaf nu toegang tot de hall of fame van de Nederlandse journalistiek — elk stuk dat je opent is een cadeautje.”

De beste verhalen van 2012 worden begin maart aan de site toegevoegd, zodra de nominaties bekend zijn gemaakt. De site is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek.

Door naar de homepage