De vier interviewers

Foto VIP interviewers

Koen Maree, Marjolein Koster, Mats Cooper en Youssra Oulad Messaoud hebben na de Tegel uitreiking in 2021 alle winnaars geinterviewd.

Koen Marée (1994) is redacteur bij het NRC. Als freelancer schrijft hij bij De Correspondent over hoger onderwijs en publiceerde hij bij onder andere Trouw en VPRO Argos. Tijdens zijn studie Europese Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde Koen zijn interesse voor (Europese) politiek en leerde hij Italiaans. In zijn vrije tijd zit hij graag op de racefiets of bezoekt hij concerten en festivals. Met de rest van het ViP-bestuur wil hij jonge journalisten begeleiden in de eerste stappen op de arbeidsmarkt en hun positie als starter versterken.

Marjolein Koster (1990) werkt als freelance journalist voor verschillende kranten, magazines en als redacteur op de buitenlandredactie van RTL Nieuws. Ze specialiseert zich momenteel op de Westelijke Balkan en maakt vanuit daar verhalen voor NPO Radio 1, het Nederlands Dagblad, OneWorld en National Geographic Traveler. Als bestuurslid van de sectie ViP zet Marjolein zich onder meer in voor de positie van starters in de journalistiek, door zich te bemoeien met besprekingen en onderhandelingen.
https://www.linkedin.com/in/marjolein-koster/
https://twitter.com/MarjoleinCK

Foto Erald van der Aa

Mats Cooper (2001) is student Journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Binnen zijn studie is hij graag bezig met alles wat er op en rond het Binnenhof gebeurd. Verder schrijft hij elke week voor het Weekblad van Dongen over de straatnamen van het Brabantse dorp. Voor ditzelfde blad schrijft hij een driewekelijkse column over allerlei zaken die hem als jonge journalist bezighouden.

Youssra Oulad Messaoud (2001) studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en werkt bij KRONCRV. Ze is columnist bij Trajectum. Ze deed ervaring op bij onder andere AT5, NTR, Glamour, Pakhuis de Zwijger en De Correspondent. Bij Vers in de Pers zet zij zich in voor studerende journalisten, diversiteit en inclusiviteit.

Meer Nieuws: