Johan de Koster overleden

Johan de Koster overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerd oud-bestuurslid Johan de Koster is overleden. Hij was al enkele maanden ziek en is 70 jaar geworden.

Als bestuur van De Tegel hebben we jarenlang kunnen vertrouwen op zijn kundige en overtuigende argumenten in de discussies rond journalistieke kwaliteit. Altijd had hij oog voor de regio als basis van alles wat journalistiek van belang is. Maar tegelijk was hij ‘groot’ genoeg om lokatie nooit als het enige perspectief te beschouwen.

Johan had van 2005 tot en met 2017 de journalistieke leiding bij RTV Rijnmond. Na een carrière bij de Sijthoff-pers, ANP, NOS en Radio Nederland Wereldomroep keerde De Koster in 2004 terug naar ‘zijn’ Rotterdam om leiding te gaan geven aan de redactionele opbouw van RTV Rijnmond. Zijn verdiensten in de journalistiek waren dan wel primair op Rijnmond gericht, ook voor de sector als geheel waren die altijd enorm.

Wij als bestuur van de Journalistieke jaarprijs De Tegel hebben jarenlang ons voordeel met zijn inbreng kunnen doen. We waren al die tijd in de gelukkige omstandigheid een Johan binnen de gelederen te hebben. We gaan voort in Johans stijl; zijn kracht zal voelbaar bij ons blijven.

We wensen zijn vrouw Henriette, zijn zoon en schoondochter Tom en Elena alle mogelijke sterkte in deze enorm verdrietige tijd. Datzelfde geldt voor de andere mensen in zijn directe omgeving.

Meer Nieuws: