Studentenprogramma + gratis entree uitreiking!

Poster middag Tegel 24 april

De Tegel nodigt studenten uit mee te doen met het dagprogramma op 24 april in Den Haag. Inspirerend, interactief én gratis naar de uitreiking ’s avonds!

Vanessa Ackah presenteert de middag die draait om inclusiviteit en gelijkwaardigheid en de dilemma’s daaromheen. De sprekers zullen dilemma’s voorleggen aan jullie uit hun dagelijkse praktijk en leven en nodigen jullie uit mee te denken. Zo wordt iedereen slimmer.

De middag start om 16:00. Graag om 15:15 aanwezig als je kunt. Na het programma eet je gezellig mee en kun je genieten van de uitreiking van De Tegels in de Grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. Naast vele collega’s die je al kent zul je collega’s treffen die je wellicht zou willen kennen of ontmoeten, leuk!

Het middagprogramma is speciaal voor VIP-leden en studenten dus meld je nu aan! Je kunt dat doen door mij een mail te sturen:

info@detegel.info

Bio sprekers

Hodo Abdullah is journalist, cum laude afgestudeerd in communicatie en woonachtig in Amsterdam. Ze werd geboren in Zwolle, maar haar roots liggen in Somaliland. Daarover schreef ze eerder een verhaal in de Groene Amsterdammer. Ze spreekt vloeiend Somalisch en voor een deel Arabisch. Momenteel is zij bezig met de master Journalism aan de Vrije Universiteit Amsterdam, werkt als journalist en is aangesloten bij de Denktank van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. “Ik maak mij hard voor een inclusieve en veilige werkomgeving waarin elke journalist of maker zichzelf kan zijn en eerlijke kansen geniet. Uit talloze onderzoeken blijkt dat hoe diverser een organisatie is, hoe beter je als team presteert. Samen met mijn collega’s organiseren we meetings, debatten en stellen we kritische vragen: niet alleen aan onszelf, maar ook aan betrokken actoren, want ook de journalistiek dient inclusiever te worden.” 

Fleur Hendrickx is onderzoeker bij Fontys en freelance journalist. Ze doet onderzoek naar onder andere representatie van verpleegkundigen in Nederlandse kranten. Voor haar afstudeerportfolio ontwikkelde ze samen met medestudent Floortje Steigenga, docent-onderzoeker Elizabeth Venicz en lector Danielle Arets het Journalistiek Dilemmaspel. 

Guido Rijnja (1960) is adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Onder de vlag ‘dilemmalogica’ adviseert hij om bij heikele opgaven actief, open en ontspannen contact te maken. Hij maakte eerder studie van ambtelijke omgang met tegenspel; zie www.genietenvanweerstand.nl.

Lucas van Houtert: hoofdredacteur Brabants Dagblad

De moderator:

Vanessa Ackah (1991) is een verslaggever en journalist.  In 2016 behaalt ze haar master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte o.a. voor als verslaggever en presentator bij radio en jongerenzender FunX en KRO-NRCV.

Momenteel is zij werkzaam voor AVROTROS Radar en het vaste gezicht van het YouTube-kanaal.

Meer Nieuws: