x Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.6 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.

Op de hoogte blijven? Aanmelden nieuwsbrief»

Uitreiking De Tegel 2014

Op 13 april 2015 zijn we weer te gast in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

Het dagprogramma, gratis te bezoeken, ziet er als volgt uit:

Mobiele transmediale storytelling in de Koninklijke Schouwburg

09:00 – 13:00

Het programma is bedoeld voor journalisten met een mobiele hartslag die op zoek zijn naar nieuwe manieren van storytelling, en voor mobile-tech specialisten met een hart voor journalistiek. Sprekers komen van grote mediaorganisaties - NOS, Aljazeera, RTL-,  advertising, newsgaming en mobiletech. De presentaties zijn kort, passievol en met een ambitievraag. Verrijk je met de struggles en overwegingen van specialisten op dit gebied en ga met hen direct aan de slag. Interactief, inspirerend, en een mooi netwerk!

 

Ervaar zelf wat transmediale storytelling is via de installatie van Thijs Biersteker en Daniel Nogueira die in samenwerking met de Persgroep is gemaakt. Vanaf 09:00 kunt u ervaren wat het is een vluchteling te zijn!

 

Programma

09:00 Transmediale installatie

10:00 Opening speech Joris Verbogt on Mobile-tech 

- Ludo Hekman, Butch & Sundance  

- Albertine Piels, Hackastory

- Thijs Biersteker & Daniel Nogueira, Moore

- Ivan Giordano, Aljazeer, (from Italy) 

 

11:00 – 11:30 Brainstorm

 

Vervolg presentaties 11:30 

- Lara Ankersmit, NOS

Arnold van Bruggen, Prospektor

- Bethel Tsegaye: FreePress Unlimited

- Joris Hoebe, Spektor

 

12:00 – 12:30  Brainstorm

12:30 Lunch en netwerken

 

Thijs Biersteker and Daniel Nogueira (In Collaboration with de Persgroep and Thispage) have pushed the boundaries of journalistic storytelling by translating a refugees true story into a immersive installation that made people run like a refugee themselves.  Wearing a Virtual reality headset while running on a treadmill to deter the speed the user could run through 3d worlds fully based on the memories of the refugee’s horrible journey from Iran to the Netherlands. 

 

This installation was part of the Creative press challenge to inspire young advertising creatives to use their talent to tell a NGO’s story in a single print advertisement. A sneak preview : https://vimeo.com/111995376

We will share their stories and struggles during a short presentation”

  

13:30 - 16:00 Nyenrode Conferentie

De Nyenrode conferentie is een informeel samenwerkingsverband tussen de journalistieke opleidingen, Mediastages, NDP Nieuwsmedia, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het platform houdt zich vooral bezig met de afstemming tussen de wensen en behoeften van het werkveld (de redacties) enerzijds en het aanbod van de journalistieke opleidingen anderzijds. Hiervoor organiseert het platform jaarlijks een rondetafelconferentie, inmiddels bekend als de 'Nyenrode-conferentie'. Bij deze bijeenkomsten zijn de stagecoördinatoren van redacties, stagebegeleiders, redacties en hoofdredacties aanwezig. Dit jaar in het teken van de "ethische kant van vernieuwing".

16:30 - 18:00 De Toekomst Prijs

Voor De Toekomst Prijs zullen de drie beste teams strijden die aan The Challenge 2015 hebben meegedaan: Page Facts, Root Content en Journee.

Zij zullen voor de jury hun pitch houden. Juryleden: Martijn Bal (Iminds), Femke Awater (Corelations), en Huub Schuijn (Yournalism). Presentatie: Jeroen Overbeek. 

 

Het avondprogramma:

18:30 - 19:45 Diner voor winnaars, genomineerden en genodigden

20:15 - 22:00 Uitreiking gepresenteerd door Merel Westrik en Joost Vullings 

 

 

Hoofdsponsors:

 

 

Partners:

Dit is contactinfo