De Uitreiking en het Dagprogramma

Bekijk hier de livestream van de uitreiking!

De uitreikingsdag start op 16 april om 15:30 met het dagprogramma. In samenwerking met Vers in de Pers, LocalFocus en het CBS is het programma samengesteld. Voor het programma zijn studenten en jonge journalisten uitgenodigd 65 deelnemers nemen deel en deelnemers komen van alle journalistieke universiteiten en hogescholen.

    

Jan Latten (CBS) en Yordi Dam (LocalFocus) hebben de de zaal aan het denken gezet door hun interactieve presentaties.

Studenten zaten aan 6 tafels, iedere tafel met een tafelvoorzitter. De voorzitters:

  • Sheila Sitalsing
  • Thomas Bruning (NVJ)
  • Betty Glas (RTL)
  • Sjors van Beek (De Limburger)
  • Karolien Koolhof (AD)
  • Frederieke Hegger (RTL)

Jan Latten: “Welke boodschap geef je aan data? Zo geven data over integratie eventueel tegenstrijdige beelden. Soms krijg je de indruk dat het glas half vol is, soms dat het glas half leeg is.  Naar aanleiding van de boodschap die is meegegeven aan de uitkomsten van het CBS Jaarrapport Integratie uit 2016 en actuele discussies zal ik reflecteren over de vraag of we op weg zijn naar meer integratie of juist zwanger zijn van segregatie”.

Yordi Dam: “Met één en dezelfde dataset kun je meerdere kanten op door een bepaalde scope te kiezen, te filteren, te framen of te misschien zelfs visueel te manipuleren – zo je wilt. Aan de hand van een reeks cijfers gaan we ontdekken hoe zelfs cold hard figures enorm multi-interpretabel kunnen zijn en hoe je valkuilen kunt herkennen en vermijden”.

Feiten uit de grabbelton

Amber Kortzorg heeft de middag geleid.

Enkele foto’s van de middag: