De Oscars van de Nederlandse journalistiek

Dit is een website van KLÖPPING & BLANKESTEIJN in opdracht van de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek, die elk jaar de uitreiking van De Tegel organiseert. Vormgeving door JORT. Ontwikkeling door MAIKEL.

Alle auteurs en organisaties die een publicatie inzenden voor De Tegel hebben de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek toestemming gegeven voor het publiceren van hun inzending op aan de Stichting gelieerde websites. Het is anderen niet toegestaan de artikelen te herpubliceren zonder schriftelijke toestemming van de auteur(s) en/of de opdrachtgever.

 

Persbericht

De allerbeste artikelen, documentaires en radioreportages van Nederland zijn vanaf vandaag gratis voor iedereen toegankelijk op een nieuwe website. De site, DeTegels.nl, publiceert alle journalistieke producties die sinds 2007 zijn genomineerd voor een Tegel, de Oscar van de Nederlandse journalistiek.

De website is een initiatief van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn. “Het is een schatkist die eindelijk open gaat”, zegt Klöpping. “Elk jaar worden de beste verhalen beloond met een mooie prijs, maar het was ontzettend lastig om die ergens te vinden. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen er nu van kan genieten.”

Alle prijswinnende artikelen zijn te vinden op DeTegels.nl, een site die geoptimaliseerd is voor tablets en smartphones. Bij ieder stuk wordt de lees-, kijk- of luistertijd aangegeven. “Handig voor als je even niets te doen hebt onderweg of in de lunchpauze”, zegt Klöpping. “Je ziet steeds meer mensen in de trein lezen op hun mobiele telefoon. Die mensen hebben vanaf nu toegang tot de hall of fame van de Nederlandse journalistiek — elk stuk dat je opent is een cadeautje.”

Op deze website zijn alle winnaars en genomineerden vanaf de introductie van de prijs terug te vinden. De beste verhalen van 2012 worden begin maart aan de site toegevoegd, zodra de nominaties bekend zijn gemaakt. De site is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek. Meer informatie over de prijs en de stichting vindt u op DeTegel.info.